Ylvis is her !

Nu har Ylva landat eller det gjorde hon för ett tag sedan, men vi har fått i ordning på torpet och nu är det jätte mysigt här och innan hon kom så var jag på jobbet och myste med Smillis och Anna :) 


I am the best ;)

Låter bilden tala för sig själv :) 

Hopps ni kan läsa.

At the work agin

Varför sitter man och hänger på jobbet när man är ledig? Kan någon tala om det för mig?!!

Har varit i Kiurna idag och nu har nya raggisar och vantar! :D :D :D :D JIIIHOOOOO !!!!!

Sen handlade jag en massa annat som är bra att ha...

Älgmagnet nummer ett är jag verkligen. Seriöst nu ståd dom där igen dumma älgar!!!

Ähh nu skiter jag i detta. Ylva är snart här :)

Moose is in the way, will not be home!Kolla på denna bilden, ser ni hur stora dessa djur är och hur dom bara stirarrar på en! Har ni någonsin varit med om detta jag skall berätta för er nu?!! Va??!!! 

Haft en lång dag på jobbet, varit och hämtat gäster och lämnat av dom på Lodgen och det är dags för mig att traska hem trodde jag. 

Kommer halv vägs hem och ser något som inte direkt stämmer under gatulampan. Det ser lite väl mörkt ut och ju mer jag tittar så ser jag att det är en älg!!!! Jag stannar upp av ren panik och ringer mamma!!! Hallå mamma!? Vad kan hon göra hemma i Småland? Trög, ja, jag vet att jag är det ibland. När jag pratar med mamma så ser jag två till stora äckel älgar och jag inser att JAG KOMMER INTE HEM!!!! Om jag då inte vill stå där och vänta ut dom.

Jag får upp en ide och ringer Jennie. Bra tanke där Estelle! Tack jag vet :) Medan Jennie då ska förklara för mig hur jag nu ska ta mig hem genom att gå runt hela alltod som hade tagit mig en timme typ! :o så ställer sig alla älgar och stirrar på mig!!! Tror ni inte då att mitt hjärta börjar slå ännu mer? Ohh jooo!! 

Men i alla fall. Jennie talar då om att man kan gå genom skogen istället. Ovanför allt istället. Mycket bättre plan där tyckte jag eftersom den vägen är ungefär lika lång som det vanliga hållet. 

Så jag traskar tillbaka till Lodgen och hämtar en pannlampa, ringer mamma och börjar traska. Under dessa tio minuter så höll mitt hjärta hoppa ur led flera gånger. Jag hade ju inte direkt någon lust att stöta på dom detta håller direkt. 

När jag kommer ner till huset så ser jag att dom har gått i stort sätt precis överallt precis utanför huset och litet till!!!! JAG DÖÖÖÖÖÖR!!!!

Fast nu sitter jag hel på min stol och ska nu kolla film och lugna ner mig,

At workSitter på jobbet och väntar på att klockan ska bli dags att gå hem och det kan dröja!

Två nötter på samma ställe

Nu är dom här och sätter in kylskåpet och sätter dit en täckbricka för nycklhålet. Aldrig förstått den där kombon med två nötter på samma ställe, blir liksom inte riktgt som dom har tänkt sig ;) 

Men nu nu börjar det lika något, eller nu sa jag för mycket.. problem med saldden var det... Jamen kolla här, nu ser det ut som något ;) 

I think this is the best on the all day


Fel däck, på fel ställe

Det är sant!! :o 

När jag skulle iväg och hämta några gäster igår så kör jag fast i kanppt 1dm snö!!!! och detta var nu inte mitt fel utan däckens fel som är sjukt kassa! Skojar inte, dom är värre än min mammans! Hahaha, men fick hjälp upp och vi skrattade gått åt det hahaha, hur man nu lyckas med detta!?


it's cold in here has to be an atmosphere

Jag tänkte att idag blir det inte mycket kallare än vad vi har haft det på senaste. . Jag är ju inte den som kollar vädret dirket. Så jag tog på mig mina vanliga snekers, raggaisar, jeans, min tunna vinter jacka och har ingen direkt tjock tröja under den. Tar även på mig en halsduk och ett par vantar.

Var ju inte så farligt kallt när jag gick till jobbet, men kände ändå hur det kylan bet mig i kinderna. 

Sen händer detta när jag ska gå hem!! Vem f-a-n sa till gudarna att det skulle bli såhär kallt?!! 

Hade ingen mössa eller mina täckbyxor, men på den korta biten hem hann jag enbart börja frysa om min panna och mina kinder!!! Så får väl ta min mössa imorgon då ;) 

I think it's the sun we see

Nämen god morgon alla glada :) Ja det är tidig morgon för min del. Om 30 min ska jag traska till jobbet och det är jätte fint väder ute. Se man ser solen igen, men tycker den ska komma till byn!


Abisko Mountain Lodge, norrsken

Vid jobb!


Lördag och norrsken

Lördag och jag råkade sova bort hela dagen som vanligt (a) men det ordnade jag upp med lite frukost och sedan satte jag på min kläder för att sedan ta mig en liten promenad här i byn, men denna promenad slutade med att jag såg ett morrsken och det lädde mig till jobb för en kopp kaffe. Dessa norrskens bilder är tagna med min mobil! Bättre än inget!!
Man får inga bra bilder på norrsken med mobiler tyvärr.
Man måste ha lång slutar tid för att det ska bli bra.

Här har vi då min chef som hänger i restaurangen ;) 
Var ju tvungen att komma förbi och säga hej till honom idag!

Och jag passade på att ta en kopp kaffe och snackade skit med kollegorna.

Sen när jag gick hem var det bara en massa
moln och en liten del av månen tittade fram
 
 
 
 
 

The Perfect Christmas

Innan jag packde ihop min väska och drog norr över så firade jag världens mysigaste jul hos min syster Biina och hennes kille. Min andra syster My och mamma var också med. Det perfekta avslutet innan jag drog :) Kan leva länge på den mysiga julen! :)  

Bjuder på två bilder från julen! 
Jokkelite och Ellistropp

Lilla Jokke och Elli skickade mig nyss en bild. Dom festar och det är typ hundra år sen sist vi alla tre festade eller i huvudtaget sågs. Vi är trion från skolan! Saknar mina barn!!
Men visst är dom söta?! :)


The New


Detta har jag sysselsatt mig med idag och är inte riktigt klar ännu :) 


Det nya jag har införskaffat idag. 

Det lilla, med pentry

Jag skulle ju som sagt med in till Kiurna, men det sket jag i! Var typ för trött för att komma upp så det blir att ta en promenad idag istället eller, njaaaa det är redan mörkt så det får bli ner till butiken och hem igen. 


Jag bor i en liten lägenhet med ett pentry. Denna lägenhet ligger i ett hus och detta hus bor kockens mor i. Sen har kocken en bror och nu är han här igen i huset och stimmar runt. Eller han är väl och fixar något det hörs såååå väääl! 

Men ni kanske vill ha lite bilder på nuvarnde lilla boende. Sen på torsdag så kommer jag få en inneboende hos mig :) Kul med sällsakp! :) 

Ni får ta det som det är eftersom det är personalboende. Detta är mitt lilla rum med en bild på Keb.
Vilket sammanträffande eftersom jag var där förra året ;) 


Och här har vi köket


Och här är stora rummet där även Ylva ska få bo om vill säga ;) Raggisar, ett måste!

God morgon alla glada :) 


Har gått upp tidigt idag för att hänga med in till Kiurna en vända med min knäppis kollega Nolle. Måste invenstera nya raggsockar och vantar eftersom jag glömde mina vantar i Östersund och mina raggisar har gått och blivit håliga. Och mina raggisar är allt under vinter. Framför allt på detta kalla golv i min lägenhet. Så jag hoppas på att jag hittar det jag söker. 


I Yes I do!

Okej vi kör på lite bilder så vi får upp stämmingen här igen! 


Det slutade aldrig snöa när jag stod och väntade 
på tåget mot Abisko!


Och det ni ser här är där jag jobbar.
Måste dock på peka att det ser mycket bättre ut i verkligheten och inne.
Bara så alla vet så går jag runt och skyltar med denna ;)


En bild tagen nere från sjön och det ni ser är 
Lapplandsporten!


En bild tagen på vägen till jobbet och nu är klockan 
ca: 13,30
 

Tror det var rätt kallt när jag traskade hem på kvällen efter jobb!En halv taskig bild på restaurangen där jag jobbar var kväll i :) 


 

Och en bild när man får se solen på bergstopparna :) 

I am back fast i Abisko

Jag är tillbaka!!!!
Jag har fått åder om att börja blogga igen och det kanske är på tiden om man säger så. Jag vet att jag har sagt det förr, men nu när jag inte längre bor nära mina vänner och familj kanske det är på tiden igen ;) 

Okej vi kör ett kort inlägg!!

Jag packade ihop min väska och åkte upp till Fjällhlasen som ligger i Bydalsfjällen som ligger vid Östersund och körde slut på mig själv i två veckor... slutade med att jag inte kunde gå!!! och seriöst tack och hej!!! Vill bara spy när jag tänker på stället. . 

Så jag packade ihop min väska och åkte till Abisko dit jag hade längtat sen Jennie ringde och tala om att jag skulle  få komma och jobba för dom på Abisko Mouintain Lodge och det är bland det bästa jag har gjort. 

Kom hit för tre veckor sedan och jag trivs som fisken i vatten och här kommer jag stanna även i sommar om inget händer. Ni som inte vet vart Abisko ligger så ligger det strax ovanför Kiurna. Ja jag vet det är långt upp, men jag trivs här och här kommer jag stanna ett bra tag till :) 

Nu har jag talat om vart jag befinner mig och kan berätta mer i nästa som kommer dyka upp imorgon! :) 

Tjenanixen ! :) 

 Bild tagen då jag var uppe på Aurora Sky Station !

RSS 2.0