Peters bröd

Recept på Peters bröd jag gör här på båten.

Ca 1,5 l mjöl
1,5dl socker
2krm salt
1 paket jäst
1 dl rapsolja
4dl varmt vatten

1. Häll mjöl, socker, salt och smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll i oljan och det varma vattnet och rör om
3. Häll i mjöl tills degen släpper bunken.
4. Låt det stå och snurra runt i fem minuter så att degen blir bearbetad.
5. Strö med mjöl över degen och låt den jäsa dubbel så stor.
6. Baka ut brödet till två limpor och låt de jäsa. 
7. Pensla med vatten och strö över med frön.
8. In i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
10. Låt det svalna lite innan du skär upp det.

Det smakar smasken!


Kommentarer
Postat av: carin.wingren

Tjenare!

Nyss suttit o skrivit av båda recepten,här skall det bakas till påsk.Alltid kul o prova nytt.Jaha då e ni på väg nudå?Får väl hoppas att du inte blir så sjösjuk denna resan.Jag skall kolla på matprogrammet Halv 8 hos dig.Jag gillar han Helge som talar under programmet,han har så roliga kommentarer.Vi hörs och jättemycket tack för du tog dig tid o lägga upp båda recepten,Tack lilla gumman.Kramizar.

2010-03-23 @ 19:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0