Estelles havre bröd
Här kommer mitt bröd.
Ca 1 liter mjöl
1dl ljus sirap
3dl havregryn
Ca 1 liter mjöl
1dl ljus sirap
3dl havregryn
2krm salt
1 paket jäst
1 dl russin
1 dl russin
1 dl rapsolja
4dl varmt vatten
1. Häll mjöl, sirap, havregrynen, russin, salt, och smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll i oljan och det varma vattnet och rör om
3. Häll i mjöl tills degen släpper bunken.
4. Låt det stå och snurra runt i fem minuter så att degen blir bearbetad.
5. Strö med mjöl över degen och låt den jäsa dubbel så stor.
6. Baka ut brödet till två limpor och låt de jäsa.
7. Pensla med vatten och strö över med frön.
7. Pensla med vatten och strö över med frön.
8. In i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
10. Låt det svalna lite innan du skär upp det.
Det ska inte riktigt se ut sådär, Peter tappade det i golvet.
Det ska inte riktigt se ut sådär, Peter tappade det i golvet.
Kommentarer
Trackback