Muffins med chokladbitar
100 gram |
smör |
2 st |
ägg |
1,5 dl |
strösocker |
1 tsk |
vaniljsocker |
2 dl |
mjölk |
4 dl |
vetemjöl |
2 tsk 100g |
bakpulver blockchoklad |
|
|
|
1. Smeten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen inte allt för smått och rör ner i smeten. Häll nu smeten i formar.
3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "lite kladdiga" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara lite kladdig när du tar upp stickan)
4. Låt dom nu svalna en stund.
Kommentarer
Trackback