Cupcakes
100 gram |
smör |
2 st |
ägg |
1,5 dl |
strösocker |
1 tsk |
vaniljsocker |
2 dl |
mjölk |
1 st |
citron, skalet |
4 dl |
vetemjöl |
2 tsk |
bakpulver |
1 nypa |
salt |
100 gram |
Philadelphiaost |
60 gram |
mjukt smör |
300 gram |
florsocker |
0,5 st |
citron, saften |
1. Smeten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Fyll formarna till hälften.
3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
4. Frosting: Chocolate frosting. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.Vispa i Philadelphiaosten.