Solnedgången

Mitt huvud har inte varit där det ska vara så glömde bort att handla :/ 

Men nu ska jag sova eftersom jag inte kunde sova natten tills idag. Men innan jag somnar ska jag bjuda på den fina solnedgången. 


Philipinare, Lubeck och jag

Nu har jag lagat mat hela dagen. Kollat in när vi körde in till Lubeck och varit en vända in till själva Lubeck med alla Philipinare förutom Nilo och Avel för de jobbade. 

Vi tappade bort Joel och Ronaldo på vägen in... hummm 




Ronaldo och Max


















Tillbaka till skeppet










Kände för att jobba lite på rampen ;)



Tyskland

Travemunde och in mot Lubeck


På väg in i själva kanalen












Jag och kapten


Travemunde






Ellis båt som hon var på i höstas 








Jonas, Pablo, Avel och Max :) 


Ser ni det gula lilla tornet. Där satt tyskarna och
vaktade. Forntida Tyskland.


Gick upp hytten och nu sitter jag i ventilen (fönstret)
med datorn i knät och kollar ut över
kanalen. 







Kommer komma fler bilder under dagen då jag har tagit fler :D

Inte tid med detta

Hejsan hoppsan :D :D :D Nu är vi i Tyskland och ska snart köra in till Lubeck så denna rast ska jag sitta ute i det fina vädret och kolla in Tyskland lite granna. 

Nej nu har jag verkligen inte tid med detta. Höhö :D Vi hörs ikväll. !

Jag idag

Hem på fredag tralalalala (8) 
Vi åker mot Tyskland, Tyskland imon brum brum brum (8)

Estelle kör båten




Vi kör fort idag.


Nilo räknar ut kursen hur vi ska köra när
vi kommer till Lubeck.


Jag kör båten ;) 

Det börjar dra sig mot slutet

Nu funkar det igen. Dom hade stängt ner sidan under dagen. Får se nu om dom låter den vara kvar eller inte. Vi har precis passerat Gotland och imorgon vid ett så är vi framme i Lubek. Efter vi har jobbat klart imorgon så blir det en tripp in till stan. Ska faktiskt bli hur kul som helst. Så nu hoppas jag på att vädret håller i sig. 

Ja just nu har jag inte så mycket att säga. Har inte ett hänt något alls idag mer än att vi har lagat mat som vanligt och jag börjar blir mer och mer hyper aktiv. Märks att jag ska hem snart :D:D:D 


Innan jag somnar ...

Innan jag somnar vill jag bara tala om att jag saknar denna tös en massa <3


BTW: Nu åker vi... brum brum brum.... TYsKLAND HÄR KOMMER JAG :D Så om det är dött här imorgon så kan det bero på att internet inte funkar eller så är jag upptagen med att se allt de nya :)

Min kladdkaka

Jag har nu bakat min kladdkaka två gånger på denna båt och den gick åt som smör i solsken. Tänkte lägga upp recept på den. 

100g smält smör
2ägg
3dl socker
1msk vaniljsocker
2dl vetemjöl
3msk kakao

1. Smält smöret 
2. Vispa ägg och socker poröst och sedan blandar du i smöret
3. Häll nu i resten av indigrienserna.
4. Smöra en form med löstar bar botten och häll i smeten.
5. Hemma gräddar jag den i micron och då använder jag en glasform, men här gräddar jag den i ugnen. Varmluft 175grader i 30min och absolut inte längre. Kakan smakar godare då den har stått ett tag. 


Natta mat

Sista inlägget för idag. Var just nere och hämtade mat och innan dess så kollade jag film nu ska jag kolla en till :) 

Som sagt de säger att vi ska åka mot Tyskland idag så jag hoppas på det.

Natti !

Borta och nu här

RAAAAAAAAAAAAAAAAST !

Nu ska jag kolla film och försöka hålla mig vaken. Jag har lovat mig själv det. 

Uss vad irriterad jag blir nu. Jag har alltid haft teckning i Kotka och nu helt plötsligt är den borta :S
Hum knas nu är den här igen....

Aja nu ska jag springa upp och hämta en film :)

Max, Joel och Peter

Nu är man klar med lunchen och middagen. Känns skönt det. 


Max


Joel och Peter lagar mat.

Makaroner på ägg?

Då var filmen slut och snart ska jag krypa ner under mitt täcke. 

Nu är vi i Kotka igen, precis som man inte har varit här alls ;) Känner mig som hemma höhö ... Jag var faktiskt nyss nere och hämtade mig en ost macka mumma. Hoppas på att jag kan somna inatt jämfört med dom senaste två nätterna. 

Ni måste lyssna på detta
Jag stod och gjorde ägghalvor och frågade Peter vad han tyckte vad vi skulle ha på dom denna gången. 
Peter kommer nu och frågar mig vad vi hade på dom förra gången och innan jag hann svara så säger han att vi hade makaroner. Hallå vad fick han det ifrån? Hahahaha, ja vi båda två var trötta idag på morgonen.

Båten sjunker

Vilken seg dag det är idag... 

Innan när jag log och sov så drömde jag att kapten körde på grund och båten sjönk precis intill kajen, men det sjukaste av allt var att kapten står där på bryggan och vinkar hej glatt som typ i en tecknad film. Sen var det bara tre som överlevde. 


Check

Matlagningen klar i stort sätt. Nu ska det bara värmas på ikväll. Så nu kan jag sova fram till tre! 

Vi hörs då !

En timme fram

God morgon , ....

Uss vad jag är trött... inatt ställde vi alla fram våra klockor en timme framåt och det är inte så lyckat med det när man får sova en timme mindre när somnar alldeles försent. Igår tog det mig tre timmar för att somna. Detta är ju bara jobbigt så nu är jag helt trött i hela huvudet och hela jag. Så nu längtar jag bara till min rast så jag får sova sen tills jag slutar ....

Ni får ha en trevlig morgon och hoppas ni inte glömt ställa fram era klockor. <3

Hämta film

Sitter i hytten just nu och ska springa upp på bryggan och hämta mig en film. Vi kom iväg igår från Göteborg så imorgon på kvällen någon gång är vi framme i Kotka och sen drar vi vidare mot Lubeck :) 

Nej nu ska jag kila.

Tre nya böcker

Idag har jag eller ja min mamma beställt hem tre böcker till mig. Visst är hon snäll. 


Freedom Writers Diary.
Filmen älskar jag och nu ska
jag läsa boken. Hoppas jag orkar mig
igenom den eftersom den är på
engelska.


Boktjuven jag fick låna av 
Hannes, men hann aldrig läsa ut den.
Den var så bra så jag måste bara ha
den så jag kan läsa ut den.


Dumpa honon är en bok Becca har
snackat om en hel del om och
jag vill bara läsa den.



Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes

100 gram

smör

2 st

ägg

1,5 dl

strösocker

1 tsk

vaniljsocker

2 dl

mjölk

1 st

citron, skalet

4 dl

vetemjöl

2 tsk

bakpulver

1 nypa

salt

100 gram

Philadelphiaost

60 gram

mjukt smör

300 gram

florsocker

0,5 st

citron, saften


1.     Smeten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

2.     Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften. Lägg nu i ev, fyllning ni valt, Tex. choklad bitar.

3.     Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

4.     Frosting: Chocolate frosting. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.Vispa i Philadelphiaosten.


Ovanligt tomt

Det är ju nästan för tyst. Ingen som bankar i väggen, ingen som snackar i telefon... 

Somnade halv tolv inatt det är ju sjukt. Vem kommer vara trött idag om inte jag. Jag sitter redan här och mina ögon vill bara stängas. Låg och verkligen försökte sova i över två timmar, men det gick inte. Somnade till slut. Känns ovanligt tomt om man säger så. 

Nej nu ska man på toa sen ska man ner igen :)

Freedom Writers

Världens bästa film <3 

Gråter varje gång jag ser den. Hittade den uppe på bryggan så lånade ner den. Min är ju borta och kommer aldrig mer få tillbaka den :'( så måste köpa en ny. 

Jag vill ha boken. Den finns bara engelska vad jag vet än så länge, men de skiter jag i. Så nu ber jag dig mamma via min blogg att kolla upp om boken finns att få tag på. Sälla! Boken heter Freedom writers diary! 


Får se

Hejsan hoppsan jag är verkligen död idag lik så min blogg. Får se om jag kommer in senare idag och bloggar något vettigt :)

Kycklingar som blev katter

God morgon alla där ute. Nu sitter jag här igen och min fot har värkt helt hela natten så har ikke kunnat sova så himla bra. Ja och helt plötsligt drömde jag om att de sista äggen vi hade i käket knäcktes och blev kycklingar som liknade mer pälsliknade djur som tillslut blev kattungar som min syster Sabina fick rädda innan jag skulle ta livet av dom. 

Jag och mina drömmar.... Hahaha .. 

Som sagt Peter kommer ca en timme senare idag och för mig gör det ingenting så ensam på morgonen i ett kök är nog de bästa jag vet :D

Just det idag gissar jag på att det blir lite mer att göra. Vi kommer att få 15extra gäster och det innebär att vi måste använda den tredje mässen som är varit oröd jag vet inte hur länge, Angela kommer (chefen), hälso någonting kommer för att kolla in byssa och en sjukt stor proviant kommer idag efersom vi har legat i Kotka och maten sakta har börjat ta slut.

Inte sista gången

Carin: Jag ska hälsa ;) men han har fru ^

Vet ni vad ? Nu har jag en tår i ögat, min bästa vän på denna båt har lämnat mig. Han mönstrade av idag när vi kom in i hamn. Både han och jag hade lite smått tårar i ögonen, men men jag överlever eller hur ? :D Vem har sagt det var sista gången vi sågs liksom. 



Bryggan

Nu har jag suttit uppe på bryggan ett tag och kolla ut över skärgården i Göteborg. Hur fint som helst. Självklart har man tagit bilder.






Nilo 2:a styrman


Kapten Torsten 


Avel



Så duktig så

Aj aj aj aj
Ja nu har jag skurit mig i tummen. 
Under fyra veckor jag lyckas med: Skära mig i lillfingret på vänster hand och även tummen och pekfingret. Sen har jag bränt mig på vänster hand också så har ett fint brännmärke där. På höger hand har jag bränt mig på fyra ställen och har fina märken där. Rivet mig på fyra ställen ser väldigt fint ut och har även fått ex antal blåmärken på höger arm också. Detta har skett i byssan. 

Jag är så duktig så (A)

Bara att bomba mig nu!

Tänkte bara tala om att idag går det hur bra som helst att ringa mig eller efter klockan sex eller bomba mig ses under hela dagen idag och imorgon om ni vill. Efter tre veckor är man tillbaka på svensk mark igen.


Solen skiner glada miner

Hejsan nu är jag här igen. 

Det är underbart väder ute och för snart två timmar sedan passerade vi Helsingborg. 






Smärtan

Det gör ont när ett hjärta läker... 


Nycklar

Jaha nu har man denna dagen avklarat i köket och nu igen har jag ingen talan! Utan att ens meddela mig om det är innebandy och räknat med mig så börjar dom snacka om det på middagen. Så frågade jag dom om dom skulle spela så sa dom då att dom skulle. Jag sa då att det var ju trevligt för dom. Ja sen så sa dom och du ska ju klart vara med. Jag försökte slingra mig och säga att jag skulle låsa in mig i hytten. Då kom dom med och sa att dom hade nycklar :/ 

Hannes: Så kommer jag in i din hytt på natten och sätter mig jämte dig och kollar in i dina ögon när du sover .....
Ja och så var mening sjuk lång. Tror ni jag kommer våga sova inatt ? ;) 



God förmiddag

Nu sitter jag i min hytt och bara slappar för stunden. Ska snart springa ner till byssan igen och leta jobb. Haha, jag var nyss uppe på bryggan och gav dom bullar och innan de så var jag ute på däck och fotade lite.














Natti

Nu blir det nana :D <3

Estelles havre bröd

Här kommer mitt bröd.

Ca 1 liter mjöl
1dl ljus sirap
3dl havregryn
2krm salt
1 paket jäst
1 dl russin
1 dl rapsolja
4dl varmt vatten

1. Häll mjöl, sirap, havregrynen, russin,  salt,  och smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll i oljan och det varma vattnet och rör om
3. Häll i mjöl tills degen släpper bunken.
4. Låt det stå och snurra runt i fem minuter så att degen blir bearbetad.
5. Strö med mjöl över degen och låt den jäsa dubbel så stor.
6. Baka ut brödet till två limpor och låt de jäsa.
7. Pensla med vatten och strö över med frön.
8. In i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
10. Låt det svalna lite innan du skär upp det.


Det ska inte riktigt se ut sådär, Peter tappade det i golvet.


Peters bröd

Recept på Peters bröd jag gör här på båten.

Ca 1,5 l mjöl
1,5dl socker
2krm salt
1 paket jäst
1 dl rapsolja
4dl varmt vatten

1. Häll mjöl, socker, salt och smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll i oljan och det varma vattnet och rör om
3. Häll i mjöl tills degen släpper bunken.
4. Låt det stå och snurra runt i fem minuter så att degen blir bearbetad.
5. Strö med mjöl över degen och låt den jäsa dubbel så stor.
6. Baka ut brödet till två limpor och låt de jäsa. 
7. Pensla med vatten och strö över med frön.
8. In i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
10. Låt det svalna lite innan du skär upp det.

Det smakar smasken!


Lämnar Kotka

Idag lämnar vi Kotka och åker mot Göteborg där vi är senast torsdag kväll. Gissar på att vi kommer köra sakta fram eftersom vi inte ska vara där fören på torsdag kväll. Sen nästa vecka så ska vi starta Kotka - Lubeck - Göteborg om det inte händer något annat vill säga. 

Nej nu ska jag springa ner efter min sköna rast jag har haft. Måste ju ta hand om bullarna. Vi hörs sen och då kommer recepten också :)

Bullbak och lite annat

Hejsan nu är jag här igen. Jag var så trött igår så orkade inte skriva något, men gud vad jag har bakat bullar idag.




Peter gör frukosten

Kommer två recept under dagen på olika bröd. Ena är Peters och det andra är mitt som jag slängde ihop (:

Imorgon

Vi kommer iväg imorgon mot Göteborg. 

Hörs!

Två timmar extra

Två timmar extra, men det är inte mycket bättre, men kan inte sova längre. Bara vrider och vänder på mig så ska ner och se om jag kan hitta på något nere i byssan. 

Vi hörs sen.

God natt igen

Nej detta var då inte kul :/ 

Började få ont i huvudet innan lunch i lördags, men det fick över sen fram till middagen. Sen igår så vaknade jag ex antal gånger och mådde illa och kände att jag ville spy. Lite yr i huvudet och illamående. Inget ovanligt händer att jag bruka må så.Tänker inte så mycket på det eftersom jag är ganska så van, men sen innan middagen igår så började få ont i huvudet och hela jag blev. Trodde det skulle försvinna över natten, men icke. Har sovit max tre timmar inatt för jag har haft så sjukt ont har ont nu också. Så Peter han gav mig ledigt för jag ser ut som ett lik i ansiktet.

Så nu vet ni vad jag kommer göra fram till lunch SOVA och hoppas det blir bättre.
God natt <3

Kommer sakna detta ställe

Pingis på ett bord som jag inte vet vad, dart där Hannes kastar pilar upp i lampan, ja att umgås med bara killar förlänger verkligen livet. Sjukt mycket skratt är det! 

Denna kväll sjukt mycket snack om allt onödigt skit :D Nej kommer verkligen sakna detta när jag lämnar Foreteller.

Liksom bilder säger verkligen allt.




Ser ni pilen?



Imorgon lastas det

Pratade med kapten idag tihi (A) nej men det gör jag var dag, men jag frågade när dom skulle lasta vår snygga båt så vi kommer iväg. Imorgon ska dom ta och lasta vårt lilla skepp så vi kommer ut på det blå igen. Sen imorgon får vi veta om vi ska till Lubeck eller inte. Om vi ska dit så kommer jag inte ha internet på vägen dit så då kommer det vara dött här i min lilla blogg, men jag hoppas ni kommer överleva utan info från min del under en eller två dagar. 


Peter är grym

Klockan är redan halv tre och jag börjar igen om 30min då det blir stekt kyckling och råstekt potatis med tomatsås. Så sjukt varje gång tomatsås sägs så påminner det mig om Ika. Hon tjatar alltid om hon älskar tomatsås:) I alla fall efter maten ska jag få lära mig baka mig ett nytt bröd! Sjukt gott. Ska ta kort på det och lägga upp receptet på det här så som jag gjorde med frukostbullarna

Vet ni vad jag känner mig? Jag känner mig sjukt duktigt för det är kul och lära sin handledare sig sådant man kan. Som till exempel baka. Det är inte Peters grej så idag lärde jag honom ett enkelt sätt att baka rulltårta. Han skulle krångla till det. Jag tycker om handledare som gärna vill se hur man själv gör och vill lära sig som dom inte riktigt kan. Jag ska inte skryta, men jag tycker själv jag är duktig på att baka.

Ska komma till saken. Peter är grym och sjukt skön :) Han är alltid nere i byssan och är social och allt. Vi satt och planera matseden och provianten tillsammans idag. Så jag är med och medverkar i maten och allt! Det är kul att vi kan planera tillsammans. 


Det kliar

Jag vaknar om nätterna för det kliar så sjukt mycket. 

Jag har fått värsta utslagen på mina händer och jag har ingen aning om vart det kommer ifrån :/ 

Ärret jag har på mitt långfinger fick jag när jag rev mig själv när vi spelade innebandy :P


GH, Innebandy, GH och film

Fortsättningen från igår.... 

Efter innebandyn där jag ägde så blev det duschen och sedan GH igen sen upp på bryggan för att leta film, men jag flamsade mest rundor där (A) haha, men tillslut så tog jag mig i kragen och sa TA NU DEN FILMEN DEN BLIR BRA! Så då gick vi ner med filmen och satte igång den. Efter 30 min av filmen så bestämde jag mig för att gå och sova. Klockan var bara liksom elva på kvällen. Jag har fått lyx nu med. Börjar 30min senare nu :D


Hannes och Mattias.
Innan han kom till Foreteller så var han på den båten Mimi är på (:
Hon hade rätt han är rolig ^


Avel på bryggan


Thomas, Hannes och Mattias


Och jag då som är trött och sliten på bryggen

GH

Aww såg att Jennie hade skrivit :D <3 <3 <3

Jag satte mig i ett av dagrummen där man hittade några som spelade Gitarr Hero efter den extremt goda maten. Snart blir det innebandy igen, men har inte så mycket lust till det, men jag gör det för att ställa upp (: 




Jonas helt inne i spelet


Hannes med sitt nya namn "Lillplutten" Han ser så liten
ut efter att ha rakat av sig sitt skägg.
Men gud vad han var inne i spelet !

just nu vet hon inte om att ja skriver

hejhej! Detta är Jennie... Estexx vet inte om att ja skriver. Så detta kommer bli lite kul när hon märker det.. Hon kommer snart heeeem :) myyysse:D Saknar geten!! riktigt mkt! Så skönt att få henne tillbaka hem:d jaaa:D Det tycker vi/ni :) i know right:D
Vad gör ni då Children? or grownups. eller va det nu är för åldrar? :) 8 - 90 kanske. Men vet inte faktist:P ahahah..
men ja gillar aldrig skriva långa inlägg. inte ens på min egna:P J-n-i :) men hörs kysses

Det är kunskapen det handlar om

Okej, nu är det så att Per lämnar och Peter tar över idag. 
Ni kommer ihåg då jag hade min matvecka. Då jag planerade matseden och lagade maten. Enligt besättningen var min mat godare än kockens. Det roliga är att kocken har ingen aning om hur matkvalitén var, hur den smakade och eller hur jag tillagade den. För han såg inte på maten, han smakade inte på maten och han var typ aldrig i köket. Kommer ni ihåg att jag lackade på honom här i bloggen? Denna veckan har vi haft det skoj i byssan då han får planera och så vidare. Då är han glad, men då jag hade mitt så var ner väderande och grinig. Spelade ingen roll hur bra man jobbade om jag gjorde mitt bästa eller inte. Jag har gjort mitt bästa till och med bättre än då jag har fått MVG på mina praktiker. Det spelar verkligen ingen roll hur bra man jobbar när man har en handledare som vill göra allt själv och vill ha allt på sitt sätt. Om man får en vecka att göra på sitt sätt är det fel och så vidare. Detta leder till att man får G i betyget.

Så jag hoppas nu att Peter inte är lika grinig och så som Per, men jag ska inte klaga. Jag har lärt mig en massa nytt av Per det är bara ett betyg. Det är kunskapen man får som man ska vara glad över.

Undervärdera inte dig själv. Bara för att folk har stor självkänsla betyder det inte att du behöver imponeras av dem. Du har resurser om du bara tror lite mer på dig själv.

Ner mot byssan

Ner till byssan nu med världens huvudvärk!

Nej vi hörs sen ! 


Dog på durken

Jaaa :O :O Det blev innebandy idag igen. Fast idag kunde jag inte köra lika intensivt för jag hann spela i tio minuter sen sträckte jag mig så sjukt mycket i benet, men det fick gå :) Jag spelade ändå! Sjuk kul idag, skrattar verkligen tills man får ont i magen. Sen så träffade Jonas mig på benet IGEN och guuuud vad det sved!!! Så jag dog lite på durken av smärta och skratt xD

Sedan blev det gymmet för en stund. Man har så sjuk kul enbart med killar har jag kommit fram till. I alla fall jag. 

Nej nu blir det duschen :D

Just det Per lämnar mig imorgon och Peter kommer.

BTW: STREJKEN ÄR SLUT! VI ÅKER VIDARE NÄSTA VECKA !


Mer innebandy

tjohoosaaaan :D

Nu har man rundvaskat klart i byssan bakakt ännu mer kakor över 100st och även ätit och sovit. Nu ska jag tydligen spela innebandy. Jag har ingen talan. Här räknar dom med mig utan att ens fråga mig. Vad är detta för stil liksom ;) Haha, nej nu väntar dom på mig så ska springa ner för lite bandy nu. Vi får se om jag överlever idag. 


Lite musik


Ikas fel ;)

Städa ännu mer

Vilken vecka som går ut på städning! 
Nu ska jag ner i byssan för att städa och få lite mer utslag på händerna. :D

Saknad hem

Nej nu ska man krypa ner under täcket och kolla på tv.


Saknar er där hemma så sjukt mycket.
När jag stor där i byssan så saknar jag när jag och Bodil stor i köket där hemma och dansar loss medan vi lagar mat.
När jag ligger i min koj och kollar tv så saknar jag Ika när vi ligger där i hennes säng och ser på film.
När jag har mina sjuka ryck nere i byssan så saknar jag Jennie och våra sjuka ryck.
Kan fortsätta. Jag verkligen saknar er där hemma.
Framför allt mamma ! <3

Men jag har inte så mycket saknad att jag vill här ifrån för jag har allt för skoj :D

Fotografen Estelle

Har inte haft så mycket att göra idag mer än städa lite granna så jag passade på att ta kort på en sak jag upptäckte idag plus när Per städar (A)




Promenad i Kotka

Efter nästan två veckors liggande i Kotka så fick jag fingrarna ur röven och orkade mig ut. Jag vet jag har en massa bort förklaringar, men jag har varit så sjuk trött innan så jag har inte orkat mig ut men så idag så tog jag mig en lång och skön promenad i Kotka.
















Spring i bena

Jag är full av energi. Konstigt nog blir jag det när det inte finns något att göra. Nu har jag rast i tre timmar så mu blir det att gå av båten för att ta en härlig lång promenad. 

Hörs när jag kommer tillbaka:D

Smet ska göras

God morgon alla, eller ja det var ju morgon för ett tag sedan. 
Städa städa städa.... 

Hum nu har jag rast ett litet tag, sedan blir det göra pannkakssmet jag lovar jag hatar pannkakor ! 
Vi hör sen !

Natti

Spelat och duschat. Kommer vara gul och blå imorgon. 

Nej nu blir det att sova så ni får sova så jätte bra ! <3

Springa lite och få mer ont

Ohh herre guuuuden :D:D:D hahahaha nej jag tror jag dör lite nu va ;) 
Bandy om en halvtimme och jag kommer dööööö !!

Btw: Sommarjobbet är fixat :D:D:D:D:D
Tur man har världens bästa mamma som ställer upp ! <3

Även en städdag

Idag är det även en städdag här om bord. Alla städer, jag lovar det är verkligen en grundlig städning för de sitter och skrubbar bort precis all smuts. 


Kakdag

Hejsan alla glada. 

Idag har jag en bakar dag. Har gjort en massa kakor. Började med kringlor och sedan en massa små kakor. 




Boktjuven

Jag har verkligen ont i hela kroppen från igår. Glömde ju tala om att städa kylarna var ju inte det lättaste jobbet. Använda muskler där också. Så idag är jag en död Estelle som inte orkar med datorn.

Så ska ta och läsa lite, göra lite magövningar sedan kolla film. 

Btw: Min arbetsjournal är klar :D Så nu kan man ju åka hem ;)


Brb

Jag är död under denna dagen och nu ska jag dö lite till !

Varför vi är kvar

Fick en fråga om varför vi inte bara kan lämna Kotka.

Det är så att det är strejk i Finland. De som jobbar på land de som lastar båtarna och så det är dom som strejkar. Det är så att vi väntar på att dom ska lasta vår båt och det blir den inte fören strejken tar slut och när den är slut tar det minst tre dagar att lasta eftersom det är fler båtar som ska lastas. Så ja vi lär komma från Kotka tidigast söndag tror jag. 

Nej nu ska jag sova och ser fram emot min träningsvärk imorgon :D

En död Estelle mer eller mindre

Kan ju börja med att detta var sjukt skönt och hur kul som helst. 

Nu är det så att jag har spelat intensiv innebandy i ca 1,5 timme. Hur kul var det från slaka 1-10 jag säger bara 10. Trodde jag skulle dö av utmattning och skratt. Hahaha. 

Ja vi började med värma upp sen så delade vi in hos i lag. Jag och Jonas mot Hannes och Avel. Där vann jag och Jonas, men det roliga var att råkade slå Avel med klubban i han huvud oooops (A) hahaha, som vi dog av skratt. Jag är värsta grym på bandy har jag kommit på det fick jag även veta av dom andra också. 

Sen bytte vi lag. Jag och Hannes mot Jonas och Avel. Där blev det väl lika kan jag tro, men det roliga var att ett ut tre så träffar Jonas mig på bröstet med bollen och så skriker Hannes, akta bröstet! Sen senare så skulle jag tackla Jonas då råkade jag slå honom i skrevet. Då lovar jag att typ alla lägger sig ner och dör av skratt.

Ja det är då inte slut än. Lite senare springer jag in i Jonas med mitt huvud. Ja ovanligt att jag skadar mitt huvud. Så sätter mig på huk och det snurrar lagom mycket och helt plötsligt reser jag mig upp tar bollen från Jonas och gör MÅÅÅÅL ! :D:D:D
Ja så fuskade det lagom för den delen. Avel flyttar målet, Jonas drar mig i luvan med sen klubba, jag håller i Jonas klubba och Hannes spelar med hög klubba. Ja så sjukt roligt hade vi. 

Ja sedan skulle vi upp för alla miljoner trappor också. Jonas springer alla tio trappor upp med minst 15st trappsteg i varje. Så hör jag Hannes säga: Är det jobbigt eller? Jag bara flåsar och går vidare. Hahaha, sen när vi kommer upp som jag flåsar. Så kommer Hannes där ingen. Vad har du gjort när du flåsar så? ;) Du får börja träna. 

Sedan var det dags för gymmet där jag gjorde magövningar och sträckte ut mina muskler. Så när jag skulle gå så säger Hannes igen: Ska du redan gå chiiicken ;) ;) Ja sen skrattar vi. 


Vår hemma vinter här

Nu har jag sovit och börjar igen om fem minuter. Inte för jag har någon aning om vad jag ska göra eftersom allt är klart och inget finns att göra. Ja vi får väl se.

Jag försöker ta och ladda en video då vi sjunger, men det vill ta f*n inte som jag vill. Så ja vi får väl se om jag lyckas eller inte. Annars får ni vänta med dom tills jag kommer hem. Detta internet när ju som sagt inte det bästa, men ska inte klaga har i alla fall internet. 

Det är så att vi kommer få ligga kvar i Kotka även denna vecka. Folk hoppas på att vi kommer åka på fredag, men jag tror inte vi kommer från Kotka då. Just nu spelar det ingen roll om vi ligger stilla eller inte. Jag lagar ju ändå mat och det är kul att vara kvar i vinterlandet. Då ser man hur mycket vår det är då man kommer till Sverige :D

Kylar

Hjesan hoppsan. Morgonen har bestått av att städa kylar och jag lovar att så noga vi var har dom aldrig varit. Tog minst en timme kyl så nu är jag helt slut. Per håller på med maten så nu är det bara och vänta tills den är klar för då ska jag fläska i mig mat för är hungrig. Ja man blir hungrig när man städar kylar vill jag lova.

Vi hörs ! <3

Ett stort grattis

Vem fyller år idag om min världens bästa Jaqueline. Hon fyller hela 19år. Jag får ta och gratta henne via min blogg eftersom jag inte kan få tag på henne på något annat sätt.

Så nu säger vi grattis till min underbara Jacke som jag verkligen älskar och saknar. Vill ha henne här vid min sida igen, men just nu kan hon inte. Hon är ute på ett äventyr. 

Så Grattis ännu en gång och jag tänker på dig var dag ! <3


Sujk humor

Måste bara berätta en sak. Det var en kväll förra veckan då Hannes och Fredrik satt i dagrummet så kommer jag inte där och så spelar dom denna låt om och om igen. Ja på en båt lever man ett helt annat liv. Så sjuk humor dom har. Inte nog med det så hade dom gått runt och sjungt på den hela dagen.



Tidsfördriv

Nu har jag rast till tre och mitt tidsdriv blir att skriva detta inlägg, läsa lite ur boken Boktjuven sen sova en stund. 


Det typ snöar i Kotka




Buffé idag

Tänk på vad du gör!

Skitsnack vad är det?
I min värld existerar det inte. För mig är de det värsta som finns. Att snacka skit om någon vad tjänar det till? Vad jag vet så tjänar det inte till något. 

Min tanke är såhär: Vill jag att någon ska snacka skit om mig och sprida ut falska rykten om en och berätta saker som har sagt till förtroende till personen som man inte vill ska komma ut. Nej det vill jag inte så därför är inte skitsnack min grej och håller mig borta från det. 

Nu är det så att det är en del personen i skolan som har valt att snacka skit om mig. Saker som inte stämmer och så vidare. Istället för att ta reda på om saker och ting är sant så snackar dom vidare och de måste tro jag är helt blåst i hela huvudet som inte förstår att de snackar om mig. Jag är varken blind eller döv. 

Man kan bli ovänner och inte längre tycka om varandra, men bara för det har man inte rätten att gå runt och snacka skit om den andra personen. I mina ögon och jag vet också i många andras ögon är det så lågt man kan komma. Det är sjukt fel och det tyder bara på att man vill ha uppmärksamhet, känslan om att man gör rätt, vända folket mot den andra. Personen är helt enkelt rädd att stå där ensam kvar och agerar på ett mycket fult sätt. De som hänger med i detta snack anser jag inte vågar inte ta reda på fakta och faller lätt för grupptrycket. Dom är lika låga som personen som startade det hela. 

Jag är varken dum eller blåst, döv eller blind och framför allt är jag inte korkad! Jag orkar inte lägga energi på en massa skit snack, men nu har det gått för lång och dags att sätta ner foten och säga ifrån. 
Ni kan snacka hur mycket som ni vill, men en sak vet jag om att dom som snackar kommer stå där ensam kvar för så har de hänt med de andra. Så tänk på det.


Jag säger bara, stå på er och våga tro på er själva och följ inte grupptrycket.

I don’t wanna play

I don’t wanna run; I don’t wanna fight
I don’t wanna hide; I just wanna stay free, to be me
I don’t wanna win; I don’t wanna lose
I don’t wanna play; I just wanna remember, oh I’m my name
‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand
I don’t wanna run I don’t wanna fight
I don’t wanna hide I just wanna stay free, to be me
I don’t wanna win I don’t wanna lose
I don’t wanna play I just wanna remember, oh I’m my name

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand

Melodifestivalen

Blev ingen innebandy för Calle svek hos, men det blir innebandy någon annan dag. Istället blev det melodifestivalen med Jonas och Bruno. 

Anna vann, sjukt bra låt. 


Mer död än levande

Btw: Elin hade tagit fel hon är Helsingfors och ska till Kotka.

Okej, idag är mer trött än levande vill jag bara säga. För det första det jag inte ens vad jag tänker på nere i köket. Det gör ont och jag är trött för att det gör så ont, men jag jobbar på. Har precis sovit lite mer än en timme så nu blir det sista rycket nere i byssan. 

Mest troligt innebandy ikväll :D

Det gick hem

God morgon !

Vet ni vad jag glömde tala om igår för er. Igår till lunch gjorde jag pannbiffar som verkligen gick hem. Dom älskade mina pannbiffar sjukt mycket. Sabina du vet hur goda dom är ;) Sen till middag gjorde jag en laxsoppa och den blev sjukt god den också. Så maten igår gick verkligen hem. 

Jo sen senare så fick jag världens chock. Elin i min klass är också i Kotka. Vilket sammanträffande :D :D Så idag förhoppningsvis så ska jag och vandra av våra båtar och för att ses. Hoppas hon för jag får det. 

Nej nu börjar jag, och dagen börjar inte så bra. Har en massa ont :'(.

Då stämde det

Haha tror jag måste skratta lite för mig själv faktiskt :D

Jag vet att sanningen kommer alltid fram i slutet. Lilla jag tro det eller hade rätt än en gång MOHAHAHAHA. Fast jag är så liten, konstig, annorlunda så betyder det inte att jag är dum i huvudet och inte fattar något. Tro det eller ej, jag ser, hör och känner av mer än folk kan tro. Kan inte förstå detta, men ännu en gång har jag rätt :D

Ladda iPod

Vem vet vad som händer ikväll? Kanske utgång, kanske film, kanske läsa eller så blir det att sitta här, som sagt vem vet. 

Fast just nu sitter jag och vid min dator och har inte alls för mycket för mig. Väntar på vad som sker ikväll med andra ord. Hannes han har lånar min dator för att ladda sin iPod. 

Nej nu kommer inget vettigt ut ur mig. Jo det lutar att vi ska bandyturnering mellan Stena Foreteller och en annan båt som ligger här Kotka. Jag ska självklart vara med!




SMÄRTA

Smärta smärta smärta ! 

Hatar mens !

Hålla andan

God morgon varit vaken nu sen halv sex, inget ovanligt. Gjorde en sjukt god frukost och även bakat en jätte god bana choklad kaka tills fikat.

Hahahaha, gäller att hålla andan idag ;)

Karaoke

Nu har jag varit nere i dagrummet och sjungt karaoke med Milo, Joel och Fredrik sen var jag även och kollade läget när Hannes spelade och när Bruno kollade tv.












Pannkakor

Hejsan hoppsan, Joel fick tag på min kamera såhär kommer dom ^








Skratt

Nej jag tror jag dööööör eller något, övertrött gånger tio! 
Så sjuk jag bara skattar. 
Jag var ute på däck så kommer jag in igen och där står Avel som jag säger något till på engelska så står kapten också där så börjar jag as falabba så skrattade jag ännu mer när dom började skämta. 

Intressant detta, tror ingen direkt gillar han där. 
Kommentar idag: Estelle det saknas något.
Jag: Vad? 
Fredrik: "Visar med fingrarna" Ett sådant här tjock lager med fett. (5cm)
Vi alla: HAHAHAHAHA


Morgon trött idag

God morgon alla! Klockan är sex och jag börjar. 

Idag ska jag koka mannagrynsgröt och göra en omlett till frukost, ska bara påminna er om jag är lika trött som vanligt och längtar till min långa rast så jag kan få sova, men det var allt för tillfället. Vi hörs sen. 

<3



Film i dagrummet

Nu har jag kollat på film nere i dagrummet med Fredrik och Hannes nu är jag sjuk trött och ska sova. 
Natti ! <3



Jennie gääästbloggar:D

nu sitter ja här i Sverige och skriver! för Geten estexx fråga om ja ville.. Hon e ju fast i Kåt-ka! :D De e så synd. De e streeejk i finland som hon säääkert har skrivit tusen gånger :) Jag vill också till Finland juuu!! & hälsa på snyggingen Ville valo! SÅngaren i HIM:D ja ska se dom! fattar du! ja ska se dom!! men tillbaka till estexx:D
Heeeej min lilla get:D ja har negerbullar :) De heter så. Har en kockbok som det står negerbullar. Står de så i den så heter det så :) Right? :) hahaha
men nu ska ja glufsa i mig dom och ha de sköj :) så ni får ha de gittan! kisses<3

Sova middag/lunch

Trött gånger tio just nu känns det som. Ska ta och sova en stund så jag orkar med att göra min Kalops. 

Nej uss kommer bli trist när Fredrik åker hem på fredag, vem ska man nu skratta åt ? Ja han är mer eller mindre galen hahaha. En sak vet jag om. Jag trivs att vara ensam tjej. 

Nej nu ska jag sova.

Rullade

Hejsan svejsan, köttbullarna är rullade, frukosten uppäten, tårtorna gjorda och köttet är uppskuret till kalopsen. Nu ska man bara invänta klockan. . . 

hum hum hum hum .... vad mer jadu ingen aning. Det flyter på idag och kocken är på lite bättre humör idag. Hoppas han är det resten av dagen.

Sov gott

Natti !

Göra det bästa

Nu missar jag ett jobb tillfälle. Påsken. Suck jag hade behövt pengarna, men jag är ute på praktik så kan inte göra så mycket åt saken. 

Okej nu ska vi se, nu har jag hängt i min hytt sen jag slutade kanske borde kolla och se vad dom andra gör eller låta bli. Dom har märkt att jag inte är på så satans bra humör, men det är skitsamma. Nej nu ska vi inte hänga läpp utan nu ska vi göra det bästa utav det hela. Eller vad säger ni ? ;) 


Solsken

Tjena hallååååå ... 

Idag blir det fläskpannkaka till lunch och fick till middag.

Solen skiner och vi är ännu kvar i Kotka. Det händer inte allt för mycket just nu. Chillar läget och jag är "chef" i byssan denna veckan och än så länge går det bra.


Trött och inte på humör

Jag är fett trött idag och inte alls på så himlans bra humör för datorn i huvudtaget och humöret är inte alls på topp för något idag. Tror det  snart är dags för mens snart. Det har verkligen inte hänt något idag mer än min mat blev god och folk tyckte om det. Så jag är nöjd. Kapten älskade min mat så (A) men kocken hum .....................

nej nu ska jag sluta innan jag skriver värsta dumma kommentaren. 

BTW: Jag skulle med till det stora hotellet här i Kotka och bada bastu och så, men jag banagde eftersom mina vänner bangade. Ingen lust att dra dit med "gamla" gubbar höhöhö ...


Läser

Nu har man lagat frukost som alla andra monar. Just nu har jag inte så mycket att göra så jag sitter nere i byssan och läser. För risken är stor att jag somnar om jag sitter i min egna hytt. 

Hörs sen :D

Gamla barnprogram

Hejsan hoppsan i det blå. 

Dagen börjar närma sig läggdags. Har suttit och kollat film med Hennes och Fredrik. När vi väl sitter där så börjas det med alla sjuka skämt och skratt och mitt i allt så kommer vi in på gamla barnprogram. Framför allt Doctor Snuggels


Just det idag vid typ tolv tiden så kom vi tillbaka till Kotka
.

Smaskens


En massa is

Okej såhär var det imorse då. 
Jag vaknade upp och jag kollade ut. Vi körde då genom en jätte tjock is närmade en 1meter tjock is. Jag gick på toa och helt plötsligt blev det tyst. Vi hade kört fast i isen. Inte så konstigt tänkte jag, men jag tänkte inte mer på det och gick ner i köket för att göra det jag skulle som att baka bröd och skära lite och så. 

När jag står där så säger Per kom nu med ut så ska du få se isbrytaren. Jag hänger på för att se detta. Det är ju alltid kul och se nya saker, men tyvärr hade jag inte min kamera med mig så kunde inte ta kort på det. Utan jag ritade en hemskt snygg bild på det hela ;) 

Senare åkte vi vidare och jag gick och hämtade min kamera och tog lite kort ute. 





Fast i isen

Imorse så fastnade vi i isen så då kom en isbrytare och tog loss oss. 


Himlen och havet

Jag var kollade runt nyss på båten och när jag kollade ut över akten så var det så fint ute så jag vara bara tvungen och hämta min kamera.




Ser ni båten där borta?




Båten finns i mitten.



Bortskämda

Man skämmer verkligen bort besättningen. 
Först tacos till lunch, nybakade bullar till kaffet och sen nu till middag var tre rätters. 

Förrät: Avocado med sakagenrör
Varmrätt: Helstekt fläskfilé, halva pakadepotatis som är marinerade med olivolja och rosmarin, kokt broccoli och aubergine med svampstuvning.
Efterrätt: Päronpaj som är gjord av massipan.
Inte nog med det så är det buffé imorgon och den ska innehålla smörgåstårta hemmagjord gravadlax. 

Säger bara en sak bortskämda ;)

Brandövning

Nyss varit på en brandövning. 
Det var brand i skosten och i ena av dom så låg det en skadad person. Lilla jag var i samaritgruppen tillsammans med Per, Joel, Hannes, Calle och någon annan philipinare som jag ikke vet namnet på. 

Jag var så duktig så och kom ihåg min kamera. 


Dennis och Bruno i brandgrupp 1


Hannes han viker upp båren


Philipinare i brandgrupp 2


Max var den som var skadad.






Kapten och nej han petar inte näsan.






Fredrik och Hannes

Båt babbel

Hejsan hoppas klockan är 10.00 och jag har "rast" fram till kvart i elva. Då ska man fixa tacos. Bakat bullar har jag gjort idag kanelbullar. Vad man skämmer bort dom här ombord. 

Idag så blir det övning och vad det är för övning vet jag inte alls. Vet bara om att man ska samlas ute på båtdäck när larmet går. Det är ju bara att göra det med andra ord. Och Estelle glöm inte den snygga hjälmen du ska ha på dig.

Jag måste ta och skriva klart vad mässman ska göra och jag har verkligen ingen lust med suck på Per ;) haha 

Hum hum hum .... vad ska man ta och skriva mer om. Hum lustekurren Fredrik mönstrar av på fredag och han kommer inte tillbaka mer för han har sagt upp sig. Sen hum jadu , hur vi ska gå med rutterna är ingen som vet, men jag gissar på Göteborg-Kotka. Alltså att det inte blir någon ändring på rutterna. 

Känns som jag har babblat på en del nu. Får se om jag kan ta några bilder idag eller inte. Får se om jag orkar, men bilder är alltid kul^

puss <3

G som i gemensamt

Nu blir det film i min koj. 
Sa jag det att jag fick en tv och en dvd av Per som har har i min hytt värsta lyxen ;)


Golvbrunnar

Slutat för dagen och det sista jag fick göra var att skrubba golvbrunnarna. Ja sådant måste göras ibland. 

NU har jag ingen aning om vad som sker eftersom jag är trött i ben och armar och min tå gör ont. Den tån jag har en spricka i. Den verkar aldrig vilja läka. Om den fortfarande gör ont när jag kommer hem så ska jag ta och kolla upp det. 

Vi får se om vi hörs senare. Bero på om jag har något att skriva. 
Ha det fint och tack för kommentarerna <3

Sparken

Trötter Estelle, ska ta och vila ögonen en stund. Har ju inte allt för mycket att göra nu till middagen eftersom jag redan har gjort kycklingsalladen tills ikväll och tårtan är gjord. Så blir slappa läget nu. 

Det är alltid lika kul då vi äter framför allt när Fredrik, Dennis och Hannes sitter med. Skratten går inte att få stopp på. Fast idag så var det Thomas som fick mig att skratta sjukt mycket. Vi kom fram till om vi fastnar i isen och provianten tar slut så ska vi bygga hos en special gjord spak så vi kan ta och hos närmaste matbutik.

Bär tårta

Lots båt

Nu sitter jag här och jag ska ta och skriva ner vad en mässman ska ta och göra. Suck tråkigt, men det ingår i utbildningen. Per han har bestämt sig att jag ska göra allt som står i arbetsjournalen så då är det bara att göra det som han säger. 

Efter frukosten idag så skulle en kliva av båten utanför Malmö, ja vi åkte vid midnatt mot Kotak och varför vet jag inte för nu är allt oklart hur det kommer bli, men det får vi väl veta någon gång dom närmaste dagarna. Men i alla fall så skulle en av och en på så en lotsbåt  fick komma ut och fixa detta då.





Jag i en väldigt förstår jacka.




Ser ni mannen som kliver över till lotsbåten?




Malmö




1miljard

Nu vet jag vad som komma ske. Ikväll kommer vi fram till Göteborg och imorgon åker vi tillbaka till Kotka fast det är strejk. Där ska vi ligga tills strejken är över. Jag fattar inte varför, men så sa kapten att så länge kan inte strejken pågå eftersom att dom förlårar 1miljard varje dag dom strejkar. 

Jag förlät och tog tillbaka, men skulle jag det?

Foooood

Jag gjorde en svampstuvning till mina aubergine som
jag ska servera imorgon.


Per steker biffarna

Strejk/ny rutt

Nu är det så att det är ju en jättelik strejk i Finland. Bla så strejkar isbrytarna så det är inte säkert vi kommer att åka tillbaka till Kota imorgon. Då blir det så att vi kommer få ligga i Göteborg under helgen och sedan åker vi till Kotka om jag har förstått detta rätt.

Om det är så att vi åker tillbaka imorgon så har vi en ny rutt eller vi ska till ett till ställe. Då kommer det se ut såhär. Vi åker till KotkaKotka till Lubeck och i Lubeck ska vi vara på onsdagen, Lubeck till Göteborg och i Göteborgska vi vara på fredagen.

Jag gissar på det första att vi kommer ligga i hamn tills på söndag, men det åter står och se. 



Öresundsbron

För någon timme sedan så körde vi under Öresundsbron. 

Per kom in i byssan och sa till mig. Kom nu och häng med mig in i mässen så ska du får se Öresundsbron. Jag har u sett den innan, men aldrig åk under den. Så jag passade på att ta kort på den. Ja jag är fotonörd tar en massa onödiga bilder ibland. 

Bilden är tagen från bryggan
Det är Malmö ni ser där på land


Jag jag råkade ta kort när jag gick ner från bryggan












Nu åker vi förbi Helsingborg




Stor fettklump

Ika nu är det så att jag drömmer sjuk konstiga drömmar. Inatt drömde jag om att jag hade börjat röka och en massa andra sjuka saker. Snart är väl du också med i mina drömmar som en nalle utan nos ;) 

Okej så nu är jag vaken eller det har jag varit sen 5,30 imorse som alltid med andra ord. Har lagat Patentare, bakat bröd och gjort sallad plus då käkat frukost. Nu har jag rast och jag har tagit mig en dusch för att tvätta bort fettet man får när man steker saker i stekbordet. Man ser liksom ut som en stor fettklump och så luktar man bara stkos. 

Slut på detta morgontjatande. Nu ska jag ta och föna håret lite granna så man kan komma ner till kocken Per och laga Piff alá Lindström

Tv tills jag somar

Nu ska jag kolla tv tills jag somnar för imorgon blir det byssan igen. god natt ! <3

Gigantiskt

Nu har jag legat och sovit i mina tre timmar och snart ag har letat efter Joel i en timme. Var är han? Han kanske också sover vem vet. 

Nej jag måste berätta om min sjuka dröm jag hade. 

Jag är på denna båt Stena Foreteller och helt plötsligt så ser jag att dom plockar upp folk på en lejdare. Jag bara vad är det som händer. Det visar sig att det är Jens i min klass är en av dom som kommer upp. Så pratar jag med en av tjejerna som har kommit upp. Hon sa att dom var tvungen att byta båt eftersom dom hade fått gigantiska apelsiner på sin båt. Därför kunde dom inte vara på båten.


Gäsp ... städa .... må illa .... sova ...

Gäsp.... städa städa städa städa ...... må illa ....... sova ........ äta ytters lite

Ja så har det sätt ut än så länge. Ska ner och hjälpa Joel att plocka undan i mässen se har jag rast och då ska jag sova lite till. Ja idag är trött för det gungar sådär lagom irriterande för magen och huvudet som gör så jag mår illa. På köpet får man käka sjösjukepiller för att slippa ligga i sängs hela dagen. Dom gör mig bara en aning trött om man säger så, men klaga ska man inte för jag lär mig en massa hela tiden. 

Gääääsp ! 





Städa befälens hytter

Mässmans jobb

God morgon god morgon.

Uppe innan tuppen är jag var morgon. Snart är det dags för frukost och sedan vet jag ikke vad som sker eftersom jag är ledig från köket idag för att lära mig vad ett mässmans jobb går ut på. Låter väl kul. Inte bara stå i köket och hacka grönsaker, koka potatis och steka lite kött. Nej så illa är det inte köket. Jag får faktiskt göra allt om det är så. Jag är till och med chef i köket nästa vecka. 

Nej nu skriker min mage efter frukost. Hörs med dagen.

Dags för the bed

Hejsan hoppsan igen. Ligger i min koj och kollar tv ska snart ta och borsta mina tänder för jag ska ta och sova så man orkar upp imorgon. Imorgon ska jag gå med mässman Joel så imorgon blir det att prata engelska. Så good luck Estelle, men det ska säkert gå bra. 

Det låter som vi håller på att lossa för att åka så inatt kommer jag säkert ha svårt att sova eftersom det kommer låta en hel del när vi kr genom isen. Nu åker vi :) 

En trött Estelle


Pappersbruket


Så fick man hjälp en mini båt

Sjunga ?

Hahahaha tror jag dör, dom vill få mig att sjunga, men glöm och dröm det. Inte dom låtarna dom har om det skulle finnas någon jag kunde så kanske ;)

Alltså nu vet jag inte alls vad som händer eftersom jag rymde från sjungandet så nu blir det väl att läsa i min bok och bara ta det lugnt.

Frukostbullar

Recept på frukostbullarna jag gör här på båten Stena Foreteller.

Ca 1,5 l mjöl
Ca 1 dl rapsolja
1 paket jäst
Ca 5dl varmt vatten
1 ägg

Först så tar jag och häller ca en 1l mjöl i en bunke tillsammans med rapsoljan.
Smular sedan ner jästen och sätter det på omrörning. Medan det blandas runt så häller jag i vattnet. 
Sen så låter jag det stå där och blandas och häller sedan i mjöl eftersom tills degen släpper från bunken edan man rör runt. 
Obs tänk på att ha inte i för mycket mjöl då bli bullarna hårda!
Tar sedan upp degen och sätt den på bakbordet och knåda runt. Rulla ut degen till (korv) och skär sedan ut lagom stora bitar och rullar dom till bullar.
Pensla sedan med uppvispad ägg och sedan strö över med frön om så önskas. 
Låt det stå och jäsa i ca 30 min. 

Nu kommer vi till ugnen. 
Eftersom vi har varmluft samt ångning i våra ugnar här så gör vi så att vi sätter halva tiden på ågning och varmluft samtidigt och resten av tiden bara på varmluft i 200 grader. Sammanlagt har vi brödet i ugnen i 20 min.

Så frågan är nu hur man gör hemma i en vanlig ugn.
Om du har en ugn utan varmluft så sätt ugnen på 200grader och låt brödet vara inne tills de fått färg.

Dom ska se ut såhär när dom är klara.

Smygfoto

Hejsan hoppsan nu är man ledig fram till klockan tre. Har inte hunnit skriva innan för jag hade rast så då duschade jag och så bestämde jag mig för att vara i byssan och planera inför nästa vecka och lite så.

Som vanligt så har man gjort så mycket man kan. Nu ska man bara spritsa grädde på chokladmoussen och göra lite sås till fisken. Sen är man klar för dagen känns det som. 

Mina mumsiga maränger!


Per han smygfotar mig allt.


Hur orkar du/ni?

Så moget, så jävla moget!

Goda maränger

Hejsan hoppsan nu har man slutat för dagen och undra som en flundra vad som händer ikväll. Ska kolla om om någon ska se film då kanske man sätter sig där och kollar med dom, men vi får se annars tar jag väl bara och softar i min hytt och typ sover. 

Bakade skit goda maränger innan :D

Praktikant jobb

Idag har jag inte haft allt för mycket att göra. Ska snart ner i byssan och göra lite maränger för skojs skull. 

Detta kallar man praktikant jobb. Stackars Hannes som får skrubba alla trappor. Tagit honom hela dagen och än är han inte klar. Så jag har varit så snäll så jag har suttit och hållt honom sällskap.




Finskaviken/Kotka










Inte bara jag

God morgon alla. Vad jag vet så jag inte ensam om att gå upp tidigt numera. Nu har skolan börjat igen för er där hemma medan jag softar runt på en båt på Östersjön. Just nu är vi i finskaviken vid Kotka där vi ska lasta av alla Volvo bilar samt lastbilar och lite annat. Jag är Pär ser till så arbetarna får mat i magen genom att laga världens godaste frukost, kaffebröd, lunch och middag. 

Igår innan jag somnade så kom vi fram till Kotka och vi körde genom en massa is. Fick en hyfsat bra bild på det. Ska försöka ta bilder idag nu när vi är i hamnen i Kotka.

På väg till Kotka. 


RSS 2.0